Breathwork - Jouw magische kracht!
01 mei 2023 
1 min. leestijd

Breathwork - Jouw magische kracht!

Ademen…

Het is het eerste dat je doet wanneer je ter wereld komt en het laatste dat je doet wanneer je de aarde verlaat. Het is jouw levensenergie.Het gaat op de automatische piloot en je neemt het waarschijnlijk als vanzelfsprekend. Te weinig staan we stil bij de kracht en magie van onze ademhaling.

Ademen houd je letterlijk in leven en bepaalt jouw gemoedstoestand. Sta maar eens stil bij je ademhaling wanneer je in paniek raakt, wanneer je gehaast bent, wanneer je verdrietig bent of wanneer je schrikt. Wat doet het?

Juist, het versnelt, soms ongecontroleerd, hoog in de borst, of het stopt een aantal seconden omdat je van angst je adem inhoudt. Je onderdrukt je gevoelens door je ademhaling te stoppen. Waardoor er spanning en stress in het lichaam ontstaat dat er maar moeilijk uit gaat. Dat gehaaste, opgefokte, angstige gevoel, pijnklachten, overspanningsklachten en een burn-out, het is tegenwoordig aan de orde van de dag.

Als je met jouw ademhaling gevoelens kunt onderdrukken, betekent dat ook dat je met jouw ademhaling de gevoelens kan laten doorstromen. Dat is precies wat Breathwork doet.

Breathwork is simpelweg ademwerk. Het is een overkoepelende term voor de verschillende ademtechnieken die bewust kunnen worden toegepast om je in een bepaalde staat van zijn te krijgen en jouw algehele gezondheid te verbeteren.

De bekendste breathwork technieken zijn de Wim Hof methode en de verbonden ademhaling. De eerste methode vooral gericht is op het controleren van de ademhaling en is een intense mindset- en concentratietraining. De tweede techniek wordt in combinatie met chaotisch ademen ingezet voor transformational breathwork.

Inner Compassion Community richt zich op deze transformational breathwork. Door de combinatie van de ademtechnieken krijgt de energie van onderdrukte emoties en trauma’s de gelegenheid om door te stromen, waardoor spanning en stress in het lichaam de ruimte krijgen het lichaam te verlaten.

Na één sessie kan je al verlichting, rust en kalmte ervaren. Er is letterlijk ruimte in jouw lichaam ontstaan dat eerder geblokkeerd was.

Wat een kracht he, die ademhaling!

Jij hebt gewoon de meest magische kracht in bezit zonder dat je ervan bewust bent.

Wil jij kennismaken met Breathwork en ervaren wat het voor jou kan betekenen? Boek dan nu een sessie!

Ik wil een breathwork sessie!

Ik wil een breathwork traject!

Ik wil een gratis intake met Shirley!

Over de schrijver
Reactie plaatsen