Shirley van As

Jouw ondersteuner en begeleider in het herstelproces van de verbinding met jezelf

Shirley van As

Jouw ondersteuner en begeleider in het herstelproces van de verbinding met jezelf

125+

Vrouwen geholpen

75+

1-op-1 sessies gedaan

5+

Ceremonies

"Het is mijn missie om de wereld een stukje mooier te maken door jou als vrouw in je kracht te zetten."

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij jouw trauma stukken verlicht en jezelf bevrijdt van onderdrukte emoties, je ruimte creëert voor de vrouw die je werkelijk bent en je op die manier jouw bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld. 

Jij als vrouw, bent namelijk de grondlegger van volgende generaties. Jij inspireert, creëert en voedt op waarbij je jouw overtuigingen en patronen doorgeef. Geef je dan de belemmerende overtuigingen en patronen door, of doorbreek je die patronen en inspireer je door jouw ware licht te laten schijnen?

Je kunt nu kiezen! Op welke manier bepaal je de toekomst van jezelf en de volgende generaties? Ga je samen met mij, jouw wereld een stuk mooier maken? 

Ik bied een veilige omgeving waarin ik je kan ondersteunen en begeleiden in jouw proces, en waarbij ik je tools meegeef om na mijn begeleiding zelf mee verder te kunnen. 

“Wat als ik methoden uit de welbekende cognitieve gedragstherapie combineer met, voor velen nog onbekende, breathwork technieken?"

Wat als ik de methoden uit cognitieve coaching combineer met, voor velen nog onbekende, breathwork technieken? Hoe diep kan ik dan met een cliënt gaan om zelf-saboterende patronen en belemmerende overtuigingen aan te pakken?

Dat waren de vragen die ik mezelf stelde voordat ik Inner Compassion Community oprichtte. 

Dagelijks werk ik eraan om mensen perspectief te bieden. Ik onderzoek waar mensen tegenaan lopen en op welke manier daar verandering in kan worden gebracht. Ook zelf heb ik het één en ander meegemaakt en ben ik door een aantal processen gegaan.

Zowel de ervaringen vanuit mijn werk als de ervaringen vanuit mijn eigen situatie, hebben me ervan bewust gemaakt dat met cognitieve therapie niet altijd het gewenste resultaat wordt behaald. Gedrag is namelijk de uiting van een opeenstapeling van ervaringen, emoties en trauma’s, en ik heb ontdekt dat deze niet alleen als herinneringen in de hersenen worden opgeslagen, maar voornamelijk in het lichaam. 

Op het moment dat we angst, pijn of verdriet ervaren, stoppen we onze ademhaling om de gevoelens daarbij te onderdrukken. Dit zorgt ervoor dat de beweging van de emotie niet kan worden afgemaakt en de emotie opgeslagen wordt in het lichaam. Er ontstaan blokkades.

We ervaren fysieke klachten, vermoeidheid, hoofdpijn, stress, paniekaanvallen, en ga zo maar door. We ontwikkelen overlevingsmechanismen om ‘normaal’ te kunnen blijven functioneren en stappen in patronen die ‘veilig’ lijken te zijn. Door alleen te rationaliseren en te praten, worden deze blokkades niet doorbroken. 

Met bepaalde breathwork technieken kunnen onderdrukte emoties in beweging worden gebracht en kunnen deze doorstromen. De beweging van de emotie wordt afgemaakt en blokkades worden doorbroken. Hierdoor ontstaat letterlijk ruimte en verlichting in het lichaam. 

Wanneer breathwork gecombineerd wordt met cognitieve coaching, wordt zowel cognitief als lichamelijk werk verricht. Dit betekent dat de combinatie van de twee ervoor zorgt dat ik met een cliënt veel dieper kan gaan dan wanneer ik alleen op cognitief niveau aan de slag ga. 

Als ik de cliënt daarnaast ook mogelijkheid bied om in verbinding te komen met gelijkgestemden om vervolgens door hen gezien, gehoord en erkend te worden, dan zal de verwerking van trauma en het doorbreken van blokkades een heel andere vorm aannemen. 

Dit is de reden waarom ik Inner Compassion Community heb opgericht. Het ondersteunt mijn missie om de wereld een stukje mooier te maken.

Mijn verhaal

Inner Compassion Community is zomaar ontstaan. Hier heb ik zelf een heel proces voor moeten doorlopen. 

Het is een lang verhaal maar als ik periodes achter laat, ben ik niet eerlijk naar wie ik was en wie ik nu ben. 

Het is voor mij kwetsbaar om te delen, maar wellicht herken je jezelf in mijn proces of haal je inspiratie uit mijn verhaal. Om die redenen laat ik je toe in mijn leven.

Ik omarm alle periodes en ben dankbaar dat mijn lichaam en geest me hebben gebracht waar ik nu ben! Ik gun jou datzelfde gevoel van dankbaarheid en verlichting. 

Laat je inspireren!

Veelgestelde vragen

Contact opnemen?